Hvordan lage selvhevende mel (‘self-rising flour’) hjemme

Hvordan lage selvhevende mel (‘self-rising flour’) hjemme

Selvhevende mel er en veldig vanlig ingrediens i amerikanske oppskrifter. Den kan brukes til å bake kjeks, smultringer, pannekaker og andre typer kaker.

I Norge er det egentlig umulig å finne selvhevende mel. Betyr det at du ikke kan glede deg over oppskriften du nettopp så? Absolutt ikke!

Selvhevende mel er faktisk veldig enkelt å lage hjemme!

Hva er selvhevende mel?

Selvhevende mel har et hevemiddel, og noen ganger salt, som allerede er tilsatt. Vanlig mel krever at du legger til hevemidlene separat for å få bakene til å heve.

Oppskrift: Hvordan lage selvhevende mel hjemme?

  1. Kombiner 120 gram hvetemel og 1 og halv ts bakepulver + 1 ts salt i en bolle. Bruk en visp til å blande ingrediensene grundig sammen. Hvis du ønsker det, kan du legge til noe ekstra: sukker eller kanel i blandingen.
  2. Oppbevar det selvhevende melet i en lufttett beholder eller en krukke med lokk.
  3. Nå kan du bruke denne blandingen som selvhevende mel til å lage amerikanske oppskrifter i Norge!

Gledelig baking!

FAQ:

1. Hvor lenge varer selvhevende mel?

Du kan lagre vanlig selvhevende mel i opptil seks måneder. Det er imidlertidig mulig at ditt hjemmelagde selvhevendemel ikke varer så lenge hjemme hos deg på grunn av fuktighet eller andre faktorer. Det er best å bruke selvhevende mel du har laget innen 3 måneder.

2. Hvordan lagrer du selvhevende mel?

Oppbevar det selvhevende melet i en lufttett beholder eller en krukke med lokk. Du kan plassere dette på kjøkkenbenken, boden eller kjøkkenskapet.

3. Gjør bruk av selvhevende mel en forskjell i baking?

Absolutt! Hovedforskjellen du finner er at kakene og andre bakevarer vil stige høyere. Du kan også bruke mindre bakepulver når du bruker selvhevende mel enn om du skulle tilsette det selv. Det betyr at kaken din blir enda lettere.

(Visited 4,024 times, 1 visits today)