Hvor lenge kan kake stå i kjøleskapet?

Hvis du er som folk flest, nyter du sannsynligvis et deilig kakestykke innimellom. Men har du noen gang lurt på hvor lenge den kaken faktisk kan vare? I denne artikkelen vil jeg diskutere holdbarheten til kaker og gi noen tips om hvordan du får dem til å vare så lenge som mulig.

De fleste kaker vil være gode i to til tre dager, men de kan holde seg opptil en uke hvis de oppbevares i kjøleskap. Ønsker du å lagre en kake lenger enn en uke, kan du fryse den ned. Kaker som fryses vil vare i to til tre måneder.

Det er et par ting som påvirker kakens holdbarhet.

Hva påvirker holdbarheten til en kake?

Etter hvert som du baker flere kaker, vil du raskt merke at noen oppskrifter varer mye lenger enn andre. La oss se nærmere på noen av faktorene som påvirker en kakes holdbarhet.

Ingredienser

Ingrediensene som brukes i en kake kan påvirke hvor lenge den holder seg fersk. Kaker som inneholder frisk frukt eller kremost, for eksepel, bør spises i løpet av få dager etter at de er laget. På en annen side kan kaker laget med tørket frukt eller nøtter vare i opptil to uker.

Kakebunnen

Kaker er vanligvis laget med enten smør eller olje som den viktigste fettkilden. Smørkaker, som pundkaker har kortere holdbarhet enn oljekaker på grunn av det høye vanninnholdet i smør. Oljekaker, som sjokolade- og gulrotkake, kan vare i opptil en uke hvis de oppbevares riktig.

Fuktighetsnivå

Det viktigste som påvirker en kakes holdbarhet er fuktighetsinnholdet. En kake som er veldig fuktig/saftig holder seg ikke like lenge som en tørrere kake. Dette er fordi fuktighet fører til muggvekst. Devil’s Food Cake (Djevelens sjokoladekake) og Red Velvet Cake (røde fløyelskake) er to eksempler på kaker som generelt har kortere holdbarhet på grunn av sitt høye fuktighetsinnhold.

Type glasur

En smørkremglasur vil vare lenger enn en kremostglasur fordi smør er en mer stabil ingrediens. En fondantglasur kan vare i flere uker, men den er ikke så vanlig fordi den ikke er like smakfull som annen glasur.

Oppbevaring

Måten du oppbevarer kaken på kan også påvirke holdbarheten. Kakeoppbevaring er et helt annet tema, som jeg vil dekke mer detaljert i neste del av artikkelen. Kort sagt, du bør alltid oppbevare kaken i en lufttett boks på et kjølig, tørt sted.

Som du kan se, er det et par ting som påvirker hvor lenge en kake varer. Men generelt sett vil de fleste kaker være gode i to til tre dager hvis de oppbevares riktig.

Hvordan oppbevare en kake

Nå som du vet hva som påvirker en kakes holdbarhet, la oss diskutere hvordan du lagrer den.

Som jeg nevnte tidligere, bør du alltid oppbevare kaken i en lufttett boks på et kjølig, tørt sted. Kjøleskapet er generelt det beste stedet å oppbevare en kake fordi det holder kaken fersk i lengre tid. Nøkkelen til å oppbevare en kake er å holde den fuktig og vekk fra sterk lukt.

Når du oppbevarer en kake i kjøleskapet, sørg for å legge den på en tallerken eller i en beholder som vil fange opp eventuelle drypp. Pass også på å ta den ut av kjøleskapet i minst en time før du planlegger å spise den, slik at den kan få romtemperatur.

Hvordan fryse en kake

Skal du lagre en kake i mer enn en uke, er det best å fryse den ned. For å fryse en kake, pakk den godt inn i plastfolie og legg den deretter i en frysesikker beholder eller pose. Husk å merke kaken med datoen den ble fryst.

Når du er klar til å spise kaken, tiner du den i kjøleskapet over natten og lar den så få romtemperatur i en time eller to før servering. Kaker vil vare i to til tre måneder når de er frosne.

Konklusjon

Holdbarheten til en kake avhenger av noen få faktorer, for eksempel ingrediensene som brukes, bunnen av kaken og typen glasur. Generelt vil de fleste kaker vare i to til tre dager hvis de oppbevares riktig. Kaker kan også fryses i opptil tre måneder.

Jeg håper denne artikkelen var nyttig for å forstå hvor lenge kaker varer. Lykke til med baking!

(Visited 2,178 times, 6 visits today)